sunnuntai 2. kesäkuuta 2013

Lääh Puuh Lääh

Täällä on läähätelty ja puhistu koko yö. Lämmöt on käynyt jo alhaalla ja petiä kuopsutetaan ahkerasti. Lämmöt laski eilen jo puolenpäivän aikoihin. Kyllä nyt taitaa olla enään tunneista kiinni. Ponnistusvaiheen odotellaan alkavan. Hennan kanssa pidettin täällä vahtivuoroa ja nyt 5:30 Henna on hammaspesulla ja lähdössä töihin. Aika sissi! Itse sairauslomalaisena saan uhrata koko viikon Lotalle ja pennuille.
Äiti nukkuu tyytyväisenä, kun sitä ei tarvinutkaan herättää koko yönä. Hänelläkin tänään onneksi vapaata. Ovatkin Lotan kanssa tehneet sopimuksen, että tänään maanantaina ois hyvä päivä synnyttää. Aika hyvältä siis näyttää! ;)
Nämähän ovat tosiaan ekat kesäpennut meille ja yksi aika yllättävä asia onkin nyt tullut vastaan! Lotta on jo pari viikkoa kaivanut itselleen pesäkoloa leikkimökin alle, nyt huomasimme, että kolo onkin jo aivan "koiranmentävä" ja kunnon pesäkolo. Sinne se mamma oli eilen oikein vängällä sujahtamassa, onneksi saimme sen kiinni! Toinen pesäkolo löytyi pensaan juurelta. Ja ojien liittymä-rummutkin olisi ollut Lotan mielestä hyviä pesäkoloja, missä ois turvallista pennut synnyttää. Koira kun elää niin vaistojensa varassa, joka on tietysti hieno juttu ja arvostettava asia, jota pitääkin pitää yllä.
Ikävää vain kun Lotta kuoputtaa pentulaatikkoa sen näköisenä, että "no huoh, se mun kaivama pesä ois ollu pajon parempi!". Läähättelee ja tahtois kokoajan ulos synnyttämään. Voi toista, kun tajuaisi, että kyllä se ois kaikkien puolesta paras, että pennut syntyis sisälle pentulaatikkoon, kuin että leikkimökin alle! :)

Täällä sitä jännätään, että mitä sieltä syntyy. "Työnimet" on pennuille jo valmiina! Tytöt nimetään L-kirjain alkuisilla nimillä Lotta-äidin mukaan ja poikien nimet alkaa K-kirjaimella, Kooa-isän mukaan tietysti!

Terveiset kaikille ja iso kiitos ihanista tsempeistä, pidetään teidän ajantasalla puhelimitse! Päivitän blogin seuraavan kerran kun pennut ovat syntyneet! Palataan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti